in

ŽIVI MI SE!

PIŠE: ANIMA MUNDI
FOTOGRAFIJE: IZ PRIVATNE ARHIVE

INGRID DIVKOVIĆ, PISAC, AUTOR LIČNOG BLOGA. NAKON ŽIVOTA NA KANARSKIM OSTRVIMA, DIŠE PUNIM PLUĆIMA U SVOJOJ RIJECI. OSVOJILA JE INTERNET ČITAOCE PUBLICISTIKOM „J… LI VAS EGO?“, A ONDA JE USLEDIO I ROMAN „ŽIVI MI SE“. VESELA, TEMPERAMENTNA, OVA MLADA SPISATELJICA OSVAJA ČITALAČKU PUBLIKU U REGIONU.

INGRID PREDAJE OSNOVE JEZIČKOG IZRAŽAVANJA NA VISOKOJ POSLOVNOJ AKADEMIJI U RIJECI.

TVOJ PRVI ROMAN „ŽIVI MI SE“ IZAZVAO JE VELIKU PAŽNJU. KOME JE NAMENJEN?

Moja nova knjiga, točnije prvi roman „Živi mi se“, namijenjena je svim onim dušama koje osjećaju da su u nekim trenucima života (što teškim životnim okolnostima, što nenadanim gubitcima i razočaranjima) upale u čahuru vlastitog poluživota i da se iz te čahure žele otrgnuti kako bi krilima punim ljubavi svjedočili vlastitom životu u punom smislu te riječi.

DA LI ŽENA U SVOM OBRAĆANJU LAKŠE PIŠE ŽENAMA ILI, PODJEDNAKO, I MUŠKARCIMA?

Ja, kada pišem, moram priznati da ne pišem spolu, već osobi, dakle duši koju nosi ta osoba. Upoznala sam mnoge vrlo emotivne muškarce koji osjećaju više nego gomila žena, i isto tako uvjerila sam se da nisu sve žene hipersenzibilna bića poput mene, recimo, no moram priznati da je moja publika ipak brojčano na ženskoj strani, tako da se ispostavlja da pišem ženama i za žene.

KADA SI SHVATILA DA SI NA PRAVOM PUTU? PUTU PISANJA REČI, DUŠE, OSEĆAJA KOJI TE VODE?

Ne bih rekla da se dogodio prijeloman trenutak kada sam nešto krucijalno shvatila, radije bih se izrazila i rekla da sam to nešto osjetila, a to „nešto“ je uvijek bilo vezano za pisanje, koje je na koncu bilo i postalo moj životni poziv. To je bio trenutak koji mi je intuitivno pokazao koje su moje buduće „borbe i pobjede“ i koji put moram slijediti.

MASSIMO JE PREPORUČIO TVOJU KNJIGU.  KADA SI TO PROČITALA, ŠTA SI OSETILA?

S obzirom da je Massimo čovjek kojeg istinski cijenim, svakako da sam osjetila duboku zahvalnost, ponos, ali i neupitnu odgovornost koja dolazi sa svakim novim objavljenim radom.

TVOJ PRVI ROMAN „J… LI VAS EGO?“, NAKON SLOVENIJE, POJAVIO SE I U SRBIJI. RADOST?

Dakako da je radost, napokon – nadodala bih. Trebalo je vremena da se logistički sve te stvari postave na noge, ali sada je to sve iza nas. Knjiga je na policama diljem Srbije (u izdanju izdavačke kuće Ammonite, na čemu im veliko hvala ☺), a ono čemu se jako radujem i veselim su književne promocije i druženja na proljeće 2018. godine, u svim većim gradovima u Srbiji i Crnoj Gori.

ŠTA OČEKUJEŠ U 2018. GODINI?

Ono što je najbitnije i što priželjkujem sebi, ali i svima nama, jest puno zdravlja koje nam omogućuje da radimo i stvaramo. Sve se drugo nekako, lakše ili teže, posloži, a to je naposljetku i ljepota života. Dakle, puno zdravlja, i dobro, možda očekujem još neko daleko, egzotično putovanje.

TEMA JANUARSKOG IZDANJA RYL MAGAZINA NOSI NAZIV „BUDI AUTENTIČNA“. DA LI SE TAKO OSEĆAŠ U STILU, IZRAZU I LJUBAVI?

Osjećam da je za početak bitno da budemo uspješni u ovome – BUDI. A autentičnost će proizaći iz toga. Ako sa svijetom dijelimo ono što jesmo, onda je nemoguće da zaobiđemo autentičnost kao izraz onoga kako i zašto djelujemo.

ŠTA MISLITE?

100 Poena
Upvote Downvote

AUTENTIČNOST IZ RADOSTI

VELIKI TRGOVAC