in

YOUTH JAZZ & ROCK FESTIVAL: DŽEZ, ROK I FUZIJE ZVUKOVA U SUBOTICI!

Youth Jazz & Rock Festival, još jedan u nizu letnjih muzičkih događanja u Subotici, najavljuje svoje šesto izdanje koje će se održati od 18. do 20. avgusta u dvorištu fabrike „Mladost“, na terasi kluba „POGON“.

Pod otvorenim nebom, ovaj muzički spektakl će pretvoriti Suboticu u centar muzičkog uzbuđenja i kreativne energije. Youth Jazz & Rock Festival postao je sinonim za raznovrsnost i spajanje muzičkih žanrova.

Šesto izdanje festivala će ove godine predstaviti renomirane izvođače i bendove kako iz zemlje, tako i iz inostranstva, spajajući džez, rok i različite muzičke fuzije. Festivalska scena će ugostiti izuzetne izvođače kao što su Dž Fusion (Srbija), Bvana i Džezeri iz Lagune (Srbija), Sfumato (Hrvatska), Stevan Milijanović Quartet (Srbija), Late People Sushi (Italija) i Lincoln Letter (Severna Makedonija).

Pored bendova, festival će biti obogaćen DJ setovima: DJ Overtone Funk, DJ Faddi Pedestrian i DJ Neomodern. Drugog dana festivala, posebno iskustvo donosi jedinstveni Tounge Out DJ set uz žive bubnjeve.

Osim muzičkog doživljaja, Youth Jazz & Rock Festival pruža priliku da se dublje zaroni u svet umetnosti i kreativnosti. Tokom sva tri festivalska dana, biće postavljena izložba mlade perspektivne umetnice Jovane M. Đukić – Izložba koncertne fotografije aktuelne muzičke scene, koja obuhvata fotografije sa koncerata i festivala u proteklih pet godina, od 2018. do danas.

Ovogodišnje izdanje festivala takođe donosi i edukativne radionice za sve zainteresovane koje će se održati u Vili DDOR, na Paliću.

18. avgusta će se održati kreativna radionica „Matrijaršija – Điki kolaži: Put kojim se neđe ide“. Inspiracija za ovu radionicu dolazi iz bogate tradicije sec-lep gnezda kolektiva Mubareć. Điki kolaži su proizašli iz ovih gnezda i nastavljaju da lete kao ptice, slobodno i neobuzdano, gostujući na događajima van Beograda.

Drugog festivalskog dana, odnosno, 19. avgusta, održaće se radionica o improvizaciji koju vode studenti prestižnog Berklee College of Music-a, a 20. avgusta je na programu radionica o pisanju pesama koju vode Ana Marija – Stroberiz i Nikola Radonjić.

Predfestivalski program predstaviće prvo filmsko ostvarenje mladih umetnika Stefana Oroveca i Mihajla Plankoša. Premijera filma  „Pica sa Ananasom“ održaće se 17. avgusta u bioskopu “Abazija”, na Paliću.

Youth Jazz & Rock Festival će ove godine biti obogaćen dodatnim sadržajem – TRESHERICA – Uličnim marketom. Posetioci će imati priliku da se upuste u jedinstvenu šetnju kroz TRESHERICA ulični market i raznovrsne izložbene štandove sa mnoštvom alternativnih izlagača.

Posetioci mogu izabrati između pojedinačnih ulaznica po ceni od 400 rsd za svaki dan, ili se prepustiti celokupnom festivalskom doživljaju sa kompletom ulaznica za sva tri dana po ceni od 1000 rsd.

Šesto izdanje Youth Jazz & Rock Festivala podržali su generalni sponzori DDOR i Skečers, kao i Grad Subotica.

ŠTA MISLITE?

100 Poena
Upvote Downvote

PRIČE SA GALIOLE

30. FESTIVALA EVROPSKOG FILMA PALIĆ OD 15. DO 21. JULA 2023.