in

SUEÑO – UMETNIČKA REČ DIJASPORE U BOLIVIJI

PIŠE: PR TIM ALEKSANDRE MIKARIĆ
AUTOR FOTOGRAFIJA: ALEJANDRO PAKU SUBIRANA

Izložbom slika pod nazivom “Sueño” srpski umetnici Aleksandra Ana Mikarić i Miodrag Elezović nastavili su svoj niz izložbi u Južnoj Americi koje je otpočeo u januaru ove godine, u La Pazu izlozbom “Neprel”.

Ovom izložbom otpočela je i nova saradnja sa Centro de la Cultura Plurinacional Santa Cruz u cilju promocije umetnika naših dveju zemalja.

Kao i do sada u organizacije Njene ekselencije počasnog konzula Srbije Žane Petkovic Kuljača de Rodriguez nastavljena je misija kulturne razmene između Srbije i Bolivije uz njihovo veliko zadovoljstvo što institucije kao i umetnici ovo prepoznaju kao sjajnu ideju, navode u saopštenju.

„Sekcija slika “Sueño” prikazala je moje radove nakon posete čuvenog karnevala u Oruru a moj profesor Miodrag Elezovic na ovoj izložbi prikazao je šta snevaju glave sa kamene pustinje. Ova izložba moći će da se pogleda u Santa Cruzu do 30. aprila ove godine a njena naredna adresa nakon toga je u Nacionalnom muzeju Museo Tombo Quirquincho u La Pazu tokom jedne od najznačajnijih kulturnih događaja La Paza pod nazivom “Noći muzeja”.“ navodi Aleksandra

Ovoj izložbi svoju podršku i značaj dali su umetnici Santa Cruza, poznavaoci umetnosti i naša dijaspora u Boliviji.

ŠTA MISLITE?

100 Poena
Upvote Downvote

SRPSKI KULTURNI CENTAR TARABA

VIKIPROJEKAT BISERI ISTOČNE SRBIJE