in

RESTART NA PUT BALANSA

Nikolina Nina SavićPIŠE: NIKOLINA NINA SAVIĆ, UČITELJICA DUŠE, AUTOR
FOTOGRAFIJA: PRIVATNA ARHIVA
NASOLVNA FOTO: PIXABAY.COM

Ovo je fantastična tema i naslov koji upravo opisuje moj život kroz proživljeno iskustvo bliske smrti, odnosno psihološke drame, koje su se dešavale tjekom četiri godine, počevši od 1.03.2012. godine.

Kada odbacim sva pitanja, osim jednog – Tko sam to ja? – ostaje mi jedini odgovor – JA JESAM bezuvjetna ljubav koja se očituje kroz fizičko biće, i na ovu planetu Zemlju je stiglo da iskusi svu radost i ljepotu življenja, na usluzi sebi i služenju drugima, za dobrobit svih nas.

Nekako se ne uklapam u priču da drugima pričam ili ih učim kako će živjeti svoj život, ali volim kada dotaknem nečiju istinu svojim primjerom i djelom. Upravo iz tog razloga je proizišla i druga knjiga PUT DO BALANSA, kako bih mnoge inspirirala istinom koju sam ja doživjela. A odatle proizlazi i misija koju dijelim – MI SMO MNOGO VIŠE OD ONOG ŠTO MISLIMO DA JESMO.

Razmišljanja da je netko tko preživi iskustvo bliske smrti vidovit, ili da je netko i nešto, u potpunosti je pogrešno. Jedina razlika između vas i mene je ta što sam ja svjesna sebe, a vi to još niste. Svi “mislimo”da poznajemo sebe, ali ne poznajemo sebe iznutra, poznajemo samo ono što vidimo, i to samo ograničenu sliku, bez ikakve namjere da evoluiramo u svojoj svijesti.

Preživjevši blaži moždani udar, jer sam na momenat izgubila moć govora i nisam mogla micati rukama i nogama, jer ih nisam osjećala. U bolnicu su me odveli u kolicima. Vršili su pretrage čudjeći se kako sam živa, a ja sam jedva čekala doći kući i ući u svoju tišinu. Bila sam svjesna da je počeo moj novi život. Ovo samo znači da se ne mora umrijeti da bi se živjelo, već preuzeti odgovornost za svoj život i živjeti ga u cjelosti, jer mi to svi zaslužujemo. Vraćajući se unazad, spoznaje su se nizale, jer sam imala čiste uvide u dešavanja i dobijala odgovore na pitanja KAKO I ZAŠTO. RESTART je pokrenuo lavinu laži od kojih sam kreirala prethodni život u kojem sam bila, sve osim onog što uistinu jesam. Učili su nas da sve treba zadovoljiti, a sebe staviti na posljednje mjesto. Tako na kraju ostajemo sa “ispuhanim”osjećajima, bez volje za život i za to “malo”, jer smo izgubili redoslijed uvidjevši da sve što radimo nema nikakav smisao. A pitanje koje tada postavljamo je – Gdje sam JA u svemu tome? Zvuči li vam poznato? Istraživanjem kroz povezanost i jedinstvo s Bogom, spoznala sam istinu da me nitko ne može poštivati ako prvo ja sebe ne poštujem. Odlazila sam dublje i tražila odakle dolazi to poštivanje. Dolazi kroz LJUBAV – jedino čisto i najiskrenije mjesto. Sve drugo su samo opravdanja i izgovori koji dolaze iz pravca straha, nemajući hrabrosti odvojiti se od takve iluzije. Kako su uslijedile velike promjene u smislu istine, mnogi ljudi iz prethodnog života su nestali.

Postavljanje sebe na prvo mjesto većina naziva sebičnošću. No, upravo takvo prosuđivanje je rezultat nerazumijevanja sebe, jer u biti svatko tko od nas nešto traži, jer traži da bi zadovoljilo težnju za nečim, i gledajući to tako svi smo sebični, te stoga željeti sebi i drugima dobro je pozitivna osobina. Tako kada vam netko kaže da ste sebični, shvatite to kao kompliment. Drugo sjedinjenje s Bogom se desilo dvije godine poslije na Blagdan uznesenja Marije Djevice u crkvi Gospe Van Grada. Tresla sam se poput potresa, a iz mene je potekla rijeka suza. Osjećala sam zahvalnost, jer nisam bila u stanju progovoriti niti jednu riječ. Vidjela sam obrise Gospe i moju djecu kraj nje. Znala sam da je to najviše stanje svijesti koje ljudsko biće može doživjeti, a to je ljubav, vjera i istina, u potpunosti svjesna svoje prirode i istine. Spoznala sam i uvidjela da, kako god gledali i sa koje god strane, svaki čovjek teži duhovnom skladu i balansu, ali malo je njih koji se okreću sebi, jer su razmišljanja da svako djelovanje Univerzuma nadilazi umne sposobnosti ljudskog bića koje isključuje dušu. Ja svjedočim potpuno drugačijoj istini. Jedini prirodni i najmoćniji alat je meditacija. Kroz tri osnovna činbenika procesa RESTARTA – ISTRAŽIVANJE, PROMATRANJE I RAZUMIJEVANJE, kao i kroz duboko vođene meditacije, osjećala sam da moje 100% JA zauzima svoje pravo mjesto u Univerzumu, osjećala sam lakoću bivanja, a sve se to dešavalo kroz naredne dvije i pol godine. Ničemu nisam pridavala važnost, i nisam bila zainteresirana da bilo što promjenim, a zapravo sam bila otvorena da to tako i prihvatim.

Danas moje vođene meditacije i predavanja uspješno iscjeljuju anksioznost i depresiju, kao i one koji žele evoluirati u svojoj svijesti i osjetiti duhovnu transformaciju. Ujedno da napomenem i da su vođene meditacije dio programa Dream Building sistema kako ostvariti svoje snove, a u pripremi je i treća knjiga ŽIVOT JE PUTOVANJE, A NE ZADATAK – razumjevajući ovo, vi ste na predivnom putu do balansa.

ŠTA MISLITE?

100 Poena
Upvote Downvote

DA LI ZNATE KOLIKO STE JAKI?

ReStart ili ReBirth