in

RECI NE, OKRENI SE KA DA

PIŠE: ANIMA MUNDI

Sa mirisom proleća i novog buđenja, dolaze i nove spoznaje i okolnosti kojima se radujemo već sada. Sa mirisom novih mogućnosti, okrenite se ka sebi i svojoj autentičnosti, ono što vi jeste u svojoj suštini, ono što vama pripada – uzmite. Ne sabotirajte sebe ni u jednom trenutku, jer upravo taj trenutak može biti fatalan za vas. Sreli ste neprijatelja u SEBI, sreli ste upravo vas koja/i jednom rečju menja tok svoje životne priče, narušava sopstvenu harmoniju i sklad u kojoj se nalazi, a sve radi prihvatanja, ljubavi, lepote u tuđem oku, zbog drugih, a ne radi sebe. Pa, ko si TI da te volim i poštujem više nego SEBE? Ko si ti koji me odvlačiš od mene, od moje iskre koja me nosi? Ko si ti da bih zbog tebe pogazila sebe?

I u jednom letu i zamahu otvaram se ka svom DA, i izgovaram tebi NE, što je i tema ovog martovskog broja Refresh your life e-magazina. Magazina koji vam pruža mogućnost da sagledate sebe kroz različite teme, iz različitih uglova vaše ličnosti, jer ovo je magazin savremenog doba za osvešćene, osnažene i osvežene putnike na stazi zvanoj ŽIVOT.

Treba naučiti reći NE, kako bi se okrenuli nečem konstruktivnijem u životu i rekli DA. Kako da damo šansu tom DA, kako da ne povredimo nikoga, a ponajmanje sebe? Između DA i NE je 180 stepeni, jedan zaokret, okret leđima za NE i okret SRCA za DA. Vrtite se kao čigra kojoj ste dali slobodan krug. Vi birate gde ćete se zaustaviti. U životu je sve stvar izbora i volje.

Rekla sam DA: sebi, životu, mojoj autentičnosti, lepoti, iskri koja me nosi, energiji koja mi ne dozvoljava da se primirim, putevima koje biram, avionima u koje sedam, ljudima koje susrećem i volim, knjigama i čaroliji koju sama stvaram. Osvežavam svoj život u svakom zarezu.

Rekla sam NE: nekulturi, prašini, lažima, prevarama, sitnim dušama, zlu. Svemu onome što prlja moju dušu, svemu onome što bi me bolelo ako bih rekla da, umesto ne.

Najvažnije je prepoznati sebe i svoje potrebe, pa ćemo onda lako i prepozati i druge, i ispreplesti sve u sebi. Jer ko izgubi sebe zbog drugih, izgubio je igru zvanu život po sopstvenim pravilima i merilima.

Autori sveta za čitaoce sveta okrenuli su svoj potencijal u objašnjenju reči DA i reči NE. I brane vašeg prijatelja u vama. Branite vašu sopstvenu istinu, vašu kulturološku i autentičnu vrednost. Živite taj luksuz da verujete sebi i svojim osećajima, ispravnim rečima, svojoj intuiciji i saznanjima. Živeći svoju ISTINU, živite svoju suštinu. A ima li lepšeg i srećnijeg čoveka od onog koji živi svoju radost i celovitost?

Ja kažem DA i okrećem svoje srce vama i ovom broju i kažem NE svim skepticima sveta.

“Šta god UM može zamisliti i poverovati, može i ostvariti” – reči su Napoleona Hilla.

Ovoga proleća gledajte u nebo, uživajte u mirisu pokošene trave, budite radoznali i poletni, uživajte istinski u gutljaju kafe, kupite sveže cveće za vaš dom, zagrlite sebe najjače što možete i okrenite sa ka DA.

ŠTA MISLITE?

100 Poena
Upvote Downvote

Refresh your life e-magazine feb 16

NE-DAm se!