in

NOVA JA

PIŠE: ANIMA MUNDI

Hej, osmehni se, pogledaj se u ogledalo, i šta vidiš?

Vidim svoj lik, lik one devojčice  sa malo više godina, sa istim onim zadovoljnim osmehom koji koristi kada osvaja, koji je njeno tajno oružje. Vidim boru više, koja je tu da potvrdi godine i genetiku. Vidim duh koji je snažan, jak, siguran. Vidim sebe kao novu, sa novim izrazom, novim pogledom, novom rečju utemeljenom na iskustvu, radu, samospoznaji i volji da budem još bolja.

Tema ovog trećeg aprilskog broja e-magazina je NOVA JA.

JA koja sam podložna promenama, jer promene su jedine izvesne i prisutne. Menjaju me okolnosti, teren, geografske dužine i širine, jezici, kulture, običaji, pogledi, susreti. Jedino ne dozvoljavam da buka tuđih misli utišava moj unutrašnji glas i hrabro pratim svoje srce i intuiciju. Oni jedino znaju ko sam.

JA, koja sam spremna da ostavim sve matrice građene kroz vekove mojih prabaka, baka, majki na patrijahalnom Balkanu. JA, koja odbacujem staro ruho, zadržavajući samo najbolje iz njega i oblačeći novo, nastalo kroz vekovnu promenu, ličnu transformaciju. Idem napred, menjajući se u ženu koju zahteva 21. vek. Ženu hrabru, mudru, samostalnu, nezavisnu, sigrurnu, jaku, voljenju, nežnu, srećnu i zadovoljnu. Možda je ovo moje poslednje oblikovanje, a sve što se desi kasnije biće samo dorada postojećeg.

U meni se mešaju krv mojih predaka, moja krv i krv mojih potomaka. JA sam prošlost, sadašnjost i budućnost. I kao takva, pronaći ću najbolju sebe i dati je svetu. Postanite izuzetne u onome što radite, volite, u onome što zavisi samo od vas. Jer promena kreće od nas samih.

Ovo je broj koji vas poziva na transformaciju i promenu koja će vas približiti sebi.

Ključne reči ovog izdanja su: preobražaj, transforamcija, metamorfoza, nova ja, u rečima naših saradnika psihologa, life coacheva, motivacionih trenera, umetnika.

Dozvolite sebi da se transformišete na bolje. NOVA JA ima krila leptira koji se pokazuje u svojoj lepoti. Čaura ostaje iza vas, a vi smelo kažite životu kao što bi rekla Helen Keller: „Život je ili smela avantura ili nije ništa.“

“Life is either a daring adventure or nothing at all.”

ŠTA MISLITE?

100 Poena
Upvote Downvote

5RHYTHMS

Transformacija