in

NOĆ

PIŠE: GORAN STOJIČIĆ, PISAC I UREDNIK IZDAVAČKE KUĆE AMMONITE
FOTO: LUKA KARADŽULESKI

Da li je noć period između sumraka i svitanja ili nešto više od toga? Da li tokom noći sve utihne ili se razbudi i svesno zaroni u lucidne snove kojima se danju s radošću nada? Noć kao vreme za odmor ili magično ostvarivanje nemogućnosti, crnilo kome se ne nazire kraj ili tamna polovina u kojoj sve postaje jasnije, nepremostivi bezdan ili željeno mesto susreta? Odgovori se pojavljuju kao zvezde s prvim nagoveštajima mraka i lagano svoj sjaj pojačavaju dok se crna u nijansama sa sobom nadmeće. U treperavoj blistavosti uživaju oni koji bezbrižno žmurenje menjaju za trenutke osobene harmonije misli. I tako iz noći u noć. Sve do jedne koja postaje samo njihova ili noć za njih. Noć za njih…

„Noć” je regionalna (Srbija, Hrvatska, Crna Gora, BiH) multimedijalna zbirka priča. Urednici knjige: Alis Marić, blogerka (Čitaj knjigu) i Goran Stojičić, pisac (Ammonite Books) želeli su da se pored poznatih u knjizi nađu i autori koji iza sebe nemaju ništa objavljno, te je organizovan konkurs na koji su se javili pisci iz svih država koji govore isti jezik i izmešali sa znanim imenima: Branislav Janković, Miomir Petrović, Đuro Radosavović, Ljubivoje Ršumović, Jelena Ćuslović, Goran Stojičić, Ivana Plechinger, Slavimir Stojanović Futro, Jelena Milenković, Nikša Sviličić, Karlo Astrahan, Branka Selaković, Vladimir Jovanović, Nikola Popović, Suzana Matić, Aleksandra Cimpl, Maja Đorđević, Vladimir Krakov, Aleksandar Bećić, Milica Pantović, Zoran Cvjetićanin, Tatjana Sumrah, Zoran Stojšin, Jan Tićov, Vladimir Đurđić, Slađana Ljubičić, Emir Salihović, Tanja Taubner i Dušan Mančić Golmajer.

Autori su birali pesme koje prate njihove priče i one su čitaocima dostupne putem tehnologije koja se nalazi u uputstvu za čitanje. Iz tog razloga je „Noć” multimedijalna.

FOTO: PIXABAY.COM

ŠTA MISLITE?

100 Poena
Upvote Downvote

ZEN IZ MOG UGLA

ENERGIJA LETA