MOJA PRIJATELJICA

PIŠE: MIA MEDAKOVIĆ-TOPALOVIĆ
FOTOGRAFIJE: DRAGANA UDOVIČIĆ

Prvo sam ugledala njene ogrlice na gospođi Tihani Knežević, očarao me je taj detalj. Jer ja sam žena detalja. I to onih velikih, stilizovanih, lepih. Prišla sam joj sa oduševljenjem da upi­tam gde je kupila takav fenomenalan komad nakita koji priča sa vama na daljinu.

„Mia, zar vi ne poznajete Ivanu Martić, slikarku sjajnog talenta, umetnicu?” Isti dan našla sam se u radnji i kupila ogrlicu u Muzeju primenjenih umetnosti – Muzejska prodavnica, u ulici Vuka Karadžića 18 na Obilićevom vencu. Nisam je skidala sledećih desetak dana… Posle sam kupila još jednu. Drvene ogrlice sa divnom tra­kom pričaju svoju priču. Vidim god, vidim kod, simboliku i lepotu prirode u njima. A stilski min­imalizam i svedenost baš onakav kakav je pri­sutan i kod Ivane.

Nakon pola godine od susreta sa ogrlicama, Ivanu sam upoznala u jednoj galeriji, jer ljude svog senzibiliteta upoznajem u najrazličitijim galerijama sveta.

Od poznanstva, pa do danas, protekle su tri godine. Kako smo se ugledale, tako smo se i prepoznale. Pored predivnih ogrlica koje pravi, Ivana je sjajna slikarka. Precizna kao nemačka rečenica – kako sam ja opisala njeno slikarstvo. Ona je moja velika podrška, nesebična u kon­struktivnim savetima, dobronamerna, susretl­jiva, nadasve vojvođanski ljubazna… Ah, takve smo mi Vojvođanke 😉

Novosađanka, diplomirala na Akademiji umet­nosti. Pored mnogobrojnih izložbi u zemlji i inostranstvu, Ivana je bila glavna i odgovorna urednica najuspešnijeg magazina za enterijer Moj stan. Danas je zamenica glavne i odgovo­rne urednice magazina Lepa&Srećna.

Ukoliko i vi želite da u novoj rubrici Refresh Your Friendship predstavite svoju prijateljicu ili prijatelja mi bismo rado čitali o njima.

Pišite mi na e-mail: rylmagazine@gmail.com

[social_share show_share_icon="yes"]