in

MOJA ISTINA I SLOBODA U LJUBAVI SA PRIRODOM

PIŠE: ALEKSANDRA NIKOLIĆ

FOTO: SLOBODAN POPOVIĆ

Dunavske školjke na ramovima kreiram više od 13 godina i do potrebnog materijala stižem čamcem. Moje ime je Aleksandra Nikolić (33) i ispričaću vam kako je došlo do buđenja ideje da fotografskim ramovima sa školjkama u prostor svojih klijenata unosim radost i pozitivnu energiju. Otkrićete kako brend Sokolina art iz Zemuna spaja slobodu i umetnički izraz kroz Prirodu, kako slavi čuda, iako su mala kao školjke iz Dunava.

Možda su za nekoga rečne školjke manje lepe od onih morskih, ali složićete se da su i jedne i druge dar Majke Prirode. Njihovo sakupljanje pozitivno utiče na naše zdravlje, oplemenjuju naše enterijere i podsećaju nas na bezbrižne uspomene, zar ne? Baš zato, u okviru brenda Sokolina art, za svoje kreacije biram one koje su u centru Beograda, u vodenom toku veličanstvenog Dunava, jedne od najdužih reka Evrope. Sa pažnjom i ljubavlju obnavljam sjaj praznih dunavskih ljuštura i ručnim radom dizajniram unikatne fotografske ramove.

Rad sa školjkama, njihovo sakupljanje i kreiranje na ramu omogućuju dublji kontakt sa Prirodom i njeno razumevanje, osnažuju duh i činе ga slobodnim. Voda i školjke posebno utiču na radoznalost, začuđenost, aktiviraju intiuciju, ushićenje, usklađuju nas sa Univerzumom i uče da svet gledamo novim očima, kao prvi put da ga vidimo.

Kao inženjeru pejzažne arhitekture i hortikulture, Priroda je dom i izvor, istina i sloboda. Izučavala sam je i crtala, danju obilazila i noću sanjala. Pomoću vetra, mirisa i zvuka sam je slušala i njene znakove kraj puta upijala. Tako su čarobni mekušci (školjke i puževi) 2003. godine postali moje kreativno otkriće. U nameri da originalnim poklonom proslavim partnersku ljubav, došla sam na ideju da sa Prirodom spojim svoju strast za fotografijom. Od tada, svaki ram sa dunavskim školjkama kreiram kao pravog svedoka ljubavi, Prirode, istine i kreativne slobode. Ono što me očarava kada se nalazim na reci je muzika prirode. Tada imam osećaj uzdizanja dok stojim u šumi kraj vode koja ima svoj ritam, svoj ton i harmoniju. Komešanje peska pod nogama, smena talasa – sve ima svoju muziku. Priroda, šume, vode, školjke nas tom istinskom muzikom podržavaju i pokazuju put do slobode.

Dok stvaram ramove, izlažem ih sunčevim zracima kako bi kreacija upila energiju sunca, energiju života. Takođe, tada praktikujem reiki, tako da možda možete i tu energiju da osetite. Svi oblici od školjki na ramu (cvet, leptir) simboli su slobode i istine koje nam Majka Priroda na veliko daruje. I sam naziv Sokolina art ima simbolično značenje, jer je posvećen pticama vetruškama (mali sokoli), koje žive u mom kraju, i slobodi koju predstavljaju.

Svi ti utisci protkani su u Sokolina art ramu, koji vam pruža mogućnost uživanja svim čulima. Aktivira čulo vida i čulo dodira, koji u vama pokreću tok pozitivnih vibracija i podržavajućih uspomena.

Klijenti koji poštuju značaj Prirode (vode, sunca, peska, školjki i ptica), ručnog rada i unikata, prepuštaju mi poverenje kada za njih kreiram originalne poklone – foto ramove sa dunavskim školjkama. Ovi ramovi su posebno zanimljivi kupcima koji žele da daruju uspomenu iz Zemuna, Beograda i Srbije. Više o ramovima i porudžbinama možete saznati na fb.com/sokolina.art i instagramu @sokolina.art.

ŠTA MISLITE?

100 Poena
Upvote Downvote

FOKUS(IRAN) NA USPEH

ISTINA PUT DO SLOBODE