in

LONELY PLANET PROGLASIO NOVI SAD ZA JEDNU OD NAJBOLJIH SVETSKIH DESTINACIJA U 2019. GODINI

FOTOGRAFIJE NOVOG SADA: VOJISLAV STANIĆ

Turistička organizacija Srbije ima veliko zadovoljstvo da objavi da je Novi Sad od strane čuvenog vodiča i magazina Lonely Planet proglašen jednom od najboljih svetskih gradskih destinacija za turizam u 2019. godini.

Novi Sad, kao Evropska prestonica mladih 2019. i Evropska prestonica kulture 2021., dobija i priznanje Lonely Planet’s Best in Travel 2019 – dugo očekivane i poželjne kolekcije najboljih turističkih destinacija na svetu koje nude nove trendove i iskustva turistima u narednoj godini.

„Elegantan i opušten, Novi Sad dolazi u centar pažnje turista, uprkos svom statusu drugog po veličini grada „, kažu sa ushićenjem i u Lonely Planet-u.

Nezaboravna iskustva u gradu preporučena od strane eksperata Lonely Planet-a uključuju kako provođenje opuštenog popodneva na peščanoj plaži Štranda i u zelenom raju Ribarskog ostrva, tako i uživanje u gastronomskoj zabavi u tradicionalnoj vojvođanskoj kafani.

Tom Hall, glavni urednik Lonely Planet-a, rekao je: „Novi Sad dolazi na svoje i s pravom prima globalno priznanje. Pošto je grad Evropska prestonica mladih 2019. godine, Donji grad Petrovaradinske tvrđave će biti podmlađen, dok je nekadašnja zapuštena Kineska četvrt pretvorena u oblast alternativne kulture. Dodajte na to novosadsku izuzetnu austrougarsku arhitekturu, kao i niz vrednih galerija, muzeja i pozorišta i lako je videti zašto je ovo postala destinacija koja se mora videti.”

Novi Sad je zauzeo treće mesto na listi najboljih gradskih destinacija u 2019. godini.

„Izuzetno smo ponosni na Novi Sad i novo međunarodno priznanje koje dobija kao turistička destinacija“. Nakon dugogodišnje promocije koju su partnerski vodile Turistička organizacija Srbije i Turistička organizacija Novog Sada, kao i ranije osvojenog priznanja Serbia best in travel 2015, Marija Labović, direktor Turističke organizacije Srbije je dodala: „Za sve nas ovo je kako priznanje za pozicioniranje Novog Sada u prethodnom periodu, tako i podstrek za dalje promotivne aktivnosti kako bismo u Srbiju doveli što veći broj turista“.

Lonely Planet je vodeća turistička medijska kompanija i svetski brend turističkog vodiča broj jedan, koji pruža inspirativne i pouzdane informacije za sve kategorije putnika još od 1973. godine. Tokom protekle četiri decenije štampano je preko 145 miliona vodiča. Lonely Planet se može naći na lonelyplanet.com, i ima 14 miliona pratilaca na Facebook-u (facebook.com/lonelyplanet), Twitter-u (@lonelyplanet), Instagram-u (instagram.com/lonelyplanet).

ŠTA MISLITE?

100 Poena
Upvote Downvote

NE SMEMO PRESTATI DA SANJAMO

ALEXA KOKO