in

IDEJA JE SVE

PIŠE: JELENA SIMUNOVIĆ
FOTOGRAFIJE: PIXABAY.COM

Dinamičan, aktivan u životu, teži da bude pionir u svemu, njemu svakoga dana ideje dolaze. Ovaj znak je sklon stalnim akcijama i eksperimenti­sanjima, tako da je od ideje do realizacije za nje­ga kratak put. Ovan sve može ako u tome što radi ima slobodu, on voli izazove, nemojte mu nikad reći da on to ne može, jer će to kod nje­ga probuditi potrebu da vam dokaže suprotno. Jaka intuicija, otvorenost, avanturistički duh, uvek ga vode do ostvarenja. Zato njegov moto i glasi ,,Započeti nešto i biti predvodnik”.

BIK

Za razliku od ovna, za bika se ne bi moglo reći da će srljati iz ideje u ideju. Predstavnici ovog zna­ka moraju videti da postoji sigurnost, raščlaniće sve moguće situacije, čak će imati i negativne scenarije. Do sitnica planiraju svoje poslove, su­srete, ideje. Bik voli poznate situacije, plaše ga iznenadne promene, komplikacije i nesigurnost bilo koje vrste, njemu je jako važno materijalno polje. On teži ka luksuzu i kvalitetu šta god da je u pitanju, hrana, piće ili garderoba. Za Bika su lepota i udobnost primarne stvari, kada svoje ideje oživljava, to mora biti zadovoljeno. Njegov moto glasi: ,,Ja imam.”

BLIZANCI

Prestavnici ovog vazdušnog znaka će uvek ima­ti više ideja koje će hteti da pretvore u stvarnost. Svi vidovi komunikacije, pisanja, telefoniranja i putovanja, njihove su ljubavi. Uvek će imati ide­ju gde mogu na novo putovanje. Oni će vrlo če­sto biti za sve što je novo i moderno, pa će im u tom pravcu i biti usmerene ideje koje treba da realizuju, mada im na tom putu neće nedostajati ni skepticizam, jer su oni majstori da ,,situacije” vide i dobru i lošu stranu. Njima nije strano da sede po strani i samo analiziraju životne situa­cije. Njihov moto je ,,Ja mislim“.

RAK

Ovaj vodeni predstavnik zodijaka će svoje ide­je prvo videti u mašti, koja je vrlo izražena. Rak će svoje poslove brižljivo planirati i vodiće se unutrašnjim osećajem, njemu će uvek biti važ­no gde u svoje planove i ideje može da uveže i svoju porodicu. Predstavnik vode ne voli uobra­žene, bezosećajne ljude, koji ga mogu podsećati na njegove padove i ideje koje nije realizovao. On može imati problema kako da izrazi ono što oseća, pa ga ljudi mogu i pogrešno protumačiti i ne podržati njegove ideje. Moto kojim se rak služi je ,,Ja osećam”.

LAV

Ovaj vatreni predvodnik imaće uvek neke gla­murozne i nove ideje kojima će stremiti. Njegova kreativnost, toplina, otmenost, otvorenost i po­uzdanost će mu otvarati vrata oživljavanja naj­većeg broja njegovih ideja. Lav je poznat da je rođen za velika dela, osrednjost i prosek ga ni­kad ne mogu zadovoljiti. On je jedan od znakova koji voli da mu se dive, tapšu po ramenu i govore kako je njegova ideja u stvari genijalna. Lav voli visoka društva, kao i uticajne ljude. Njegov moto glasi ,,Ja hoću”.

DEVICA

Ovi precizni, savesni, pedantni predstavnici zna­ka su veliki detaljisti. Devici je svojstveno da ideju razrađuje do sitnih detalja. One imaju taj unutrašnji monolog sa sobom, i šta devici sve može pasti na pamet, to verovatno nikom u zo­dijaku ne može. One su svakako dobri organiza­tori, praktične su, inteligentne, mada mogu biti komplikovane, zabrinute i konzervativne. Moto device je ,,Ja analiziram”.

VAGA

Ideje koje vaga želi oživeti vezane su najčešće za traženje lepote, šarma, dobrog ukusa, har­monije i svim drugim životnim zadovoljstvima. To su uglavnom umetničke duše sa neverovat­nim osećajem za pravdu i razmišljanjem da li je trebalo nesto uraditi ili ne. Ovaj znak se smatra velikim zavodnikom, ali pre svega emotivcem. Vage su diplomatične, tako najčešće i ozivljava­ju svoje ideje. Moto kojim se vage služe je ,,Ja balansiram”.

ŠKORPIJA

Znak za koji se veruje da je jedan od najopasni­jih. Svoje ideje brzo oživljava, uglavnom su ve­zane za ,,plen“ njegovih ljubavnih igrarija. Jaka, snažna, samoživa škorpija teži uvek da namet­ne svoj stav, ne zato što je loša, a ne to, nikako, braniće se, već zato što je ,,u pravu“. Zapamti­te. dok škorpija izgara. izgaraće i svi oko nje. Ova autentična ličnost najčešće neće znati da iskaže svoje emocije. Ako je razočarate, možda vi nećete znati kada i zašto, ali ona će vam se osvetiti to je sigurno. Moto škorpije je jasan: ,,Ja zaslužujem.“

STRELAC

On je veliki idealista, znatiželjan je, uvek okru­žen gomilom ljudi. Strelac je optimista koji ume da bude praktičan. Njegove ideje koje najčešće pretvara u dela i oživljava su čudne i njemu sa­ mom, ali on sa ,,čudima“ ima neki tajni savez. Strelac ne podnosi neiskrenost. On se brzo opo­ravlja od svih životnih udaraca, jer tako uči. Nje­gov moto je ,,Ja shvatam“.

JARAC

Ovaj predstavnik zemljanog znaka, vođen sna­gom Saturna, često je prisutan u javnom životu. Za jarca se može reći da je kolegijalan i dobar prijatelj. Ideje koje jarac oživljava odlikuju se si­gurnošću u sebe, mudrošću i jakom voljom. Po­nekad njegov eksplozivni karakter ume da mu napravi ,,žurku“, ali sve na kraju bude ok. Za jar­ca važi pravilo da zna da respektuje autoritete, mada ako dogura do visokog položaja, neće biti raspoložen da sluša tuđa mišljenja oko stvari za koje je on odgovoran. Svoje ideje brzo sprovodi u dela. Moto kojim se vodi je ,,Ja koristim“.

VODOLIJA

Sa njom vam nikada neće biti dosadno, njoj ide­je ne nedostaju, ona će uvek imati potrebu da odluta u neko buduće mistično vreme. Za nju je najvažnije da shvati misteriju života, da bude jedinstvena i orginalna, da pomaže prijateljima, kao i da se bori za ostvarenje svojih ideja i cilje­va. U oživljavanju ideja neće voleti ograničenja, usamljenost, izneverena očekivanja, ljude koji se ne slažu sa njom, nadmenost. Moto koji vo­doliju vodi je ,,Ja znam“.

RIBE

Mističnost, intuicija, mudrost, muzikalnost, za­gonetnost su neke od asocijacija kad se pome­nu ribe. Za ribe je u životu najvažnije da nisu same i da budu povezane sa ljudima. Niko u horoskopu ne želi da svoje ideje oživi i u tome najčešće i uspeva. Ono što ribe najviše vole i za šta su im ideje vezane su: duhovne teme, vreme kad su same sa sobom, vreme za spavanje, taj­ne i uživanja svake vrste. Ako se družite sa riba­ma, jasno vam je da ne vole ,,one koji sve znaju“, prošlost koja se vraća i progoni, kao i da ih kriti­kujete. Moto kojim se ribe služe je ,,Ja verujem“.

ŠTA MISLITE?

100 Poena
Upvote Downvote

PRIRODNA ISHRANA KAO IZBOR

NADA