in

BUDI AUTENTIČNA

PIŠE: ANIMA MUNDI
FOTO: MARTA JOVANOVIĆ

Momo Kapor bi rekao “Traži se jedan svet preključe iščezao”. Ja bih rekla da tražim čoveka/ženu u svojoj prirodnosti, koji su se tranformisali u neku svoju suprotnost. U hodu sa vekom i danima i noćima u kojima žive, otišli su daleko od sebe. Nestao je BIO ČOVEK! Nestala je ona prirodnost i iskrenost u njemu. Susrećem razne ljude na raznim položajima, rekla bih da je moja paleta od kralja do prosjaka i uvek sam znala sa njima. Nije bitno ko je ispred mene. Vidim promene, menjam se i ja, ali se trudim da budem svoja u svakom segmentu. Možda nisam u skladu sa vremenom, možda sam ispred vremena, možda iza, ali sam to ja. Niti poletela, niti se unizila, a bilo je pokušaja i jednog i drugog, život prosto nametne, a tvoje je da izabereš sebe. Izabrati istinsku sebe je za mene izabrati sopstvenu autentičnost.

Tema ovog prolećnog januara u kojem sunce nesebično greje je:

BUDI AUTENTIČNA

Razgovarajući sa autorima ovog zimskog broja svako je autentičnost shvatao na svoj način. Oni su to detaljno razradili u svojim članicima kroz zapažanja, aktivnosti, dela, umetnost, pobede, sopstvenost.

Za mene je autentičnost živeti svoju prirodu, svoju ličnost, sebe. Iskrenu i dobronamernu. Jer sve je u nameri i volji. Sve je u prirodnosti uvek i bilo. Duša i priroda su najnežniji. A nežnosti nikada dovoljno.

U svetu imamo sada gotovo na svakom ćošku BIO prodavnice sa zdravom prirodnom hranom. Bio/biološko/organski proizvodi imaju visoku cenu! Zato ceni BIO ČOVEKA. Zdravog, prirodnog čoveka koji postaje retkost u 21. veku.

Traži se „BIO ČOVEK. BIO ŽENA“ (moja kovanica prirodnog ljudskog bića)

Budi zdrav(a)!
Budi svoj(a)!
Budi lep(a)!
Budi pametn(a)!
Budi srećn(a)!
Budi autentič(a)n(a)!

Ona prirodna sa izvora svog porasla i na izvoru svom se umila i u svet kročila. Ne daj da te zavaraju, ne daj da te prevare, ne dozvoli da te poraze. Svojom istinom i životom braniš sebe i ljubav oko sebe, koja je univerzalna i nadilazi sve pojedinačne ljubavi ovoga sveta. Budi žena prirodna u svojoj lepoti i suštini, voli sve one koji te vole i one koji te ne vole. Budi iznad svega, jer samo tako će tvoje biće krenuti do visokih ciljeva. Svako od nas ima svoju misiju u svetu. Svako od nas je nalik otisku kažiprsta, različit i autentičan, samo budi prirodna. BIO ŽENA kao najlepša zrela BIO JABUKA.

„Traži se jedan svet, prekjuče iščezao… Traži se nada… ona davna nada polagana u sebe same i u vreme koje dolazi.“ Momo Kapor

ŠTA MISLITE?

100 Poena
Upvote Downvote

Januarski RYL

ŽENA 21. VEKA