in

BUĐENJE ranog proleća

PIŠE: ANIMA MUNDI

Jedan duboki udah i još dublji izdah. Sve što ste izdahnuli, ostavite za sobom, sve što ste udahnuli, ljubomorno čuvajte za sebe. Mart je pred nama kao poslednji pozdrav zimi i kao prvi šapat proleću. Ta prolećna energija već nas je obuzela sa prvim zracima sunca. Otvorite vrata čistoj, svežoj i novoj energiji, i poletite na njenim krilima. To može da bude novi korak ka promeni za kojom vaša duša žudi. Jer, ovo je martovsko BUĐENJE.

Moje buđenje je započelo kada sam završila sa fakultetskim obavezama, kada sam se zaposlila i krenula u smeru koji je odgovarao mojoj duši, bez svakodnevne tenzije oko polaganja ispita na Pravnom fakultetu u Novom Sadu. Tog davnog proleća pre 15 godina, počela sam da učim italijanski jezik, za koji sam znala da je oduvek u meni, samo je trebalo da se probudi. Spakovala sam kofere i uputila se na Univerzitet za strance (Università per Stranieri) u Peruđi, gde sam započela svoju avanturu kroz italijanski jezik i kulturu. Ta avantura, zahvaljujući tom buđenju, traje i dalje na moje veliko zadovoljstvo. Svako ima svoj time-ing, i uvek je pravo vreme za sve.

Volim proleće. Godišnje doba koje slavi lepotu u pravom smislu te reči, reflektujući snagu i svežinu prirode, ulivajući optimizam ponovnog rađanja i početka u svim apsketima života. Volim buđenje. Zato je adekvatna tema za mesec u koji smo zakoračili „BUĐENJE ranog proleća“. U ovom koloritnom izdanju, naši autori podsetiće vas i inspirisati na buđenje srca, emocija koje život znače. Stavićemo akcenat na porodicu, arhitekturu i prirodu, na telo i duh koji nas vode kroz život, na snagu prijateljstva koje traje večno.

Kada prelistate i pročitate ovaj broj, zatvorite ga, neka vaše JA posmatra SEBE (kako kaže Antonio de Melo u knjizi „Buđenje“), i vidite do kakvog zaključka ćete doći. Ako smo vas inspirisali na makar i najmanji, drugačiji i bolji korak u vašem životu, misija je uspela!

“Ko ne veruje u čuda, nije realista.” Berni Zigel

ŠTA MISLITE?

100 Poena
Upvote Downvote

THE TRAUMA HEALING

PROBUĐENO SRCE