in

BIRAM DA KAŽEM

PIŠE: SASHA SIMOVIĆ, PR MENADŽERKA I NOVINARKA
FOTOGRAFIJA: PIXABAY.COM

Sasha Simović

Koliko sam samo puta uhvatila sebe kako činim stvari iznad svojih mogućnosti kako bih usrećila ljude oko sebe. Svi oni srećni, a ja umorna, sa bolovima u leđima, nervozna, i u krevetu narednih dana kako bih se vratila u normalu. Išla sam preko svojih mogućnosti i nenamerno povređivala sebe. Imala sam najbolju nameru, plašila sam se da se drugi ne naljute i da ne izgubim prijatelje.

Jako dugo sam bila dobra devojka za sve, a najmanje za sebe.

Vremenom sam skupila hrabrost da se posvetim nečemu što se zove savršena briga o sebi. Naučila sam da je poželjno kad ste sebi na prvom mestu, jer ste onda bolji i za druge. Kad najbolje od sebe dajete sebi, drugi Vas vide u najboljem svetlu.

Naučila sam da kažem ne preteranim izlascima. I nisam izgubila prijatelje. Kad sam počela da cenim svoje vreme, oni su počeli da cene vreme koje provedemo zajedno. Naučila sam da kažem ne i odlasku na proslave na kojima mi ne prija društvo. Ne želim da mučim sebe iglumim. Gluma je za glumce u pozorištu i na filmu, ja sam odabrala iskrenost i autentičnost. Ko to ne prihvata, neka produži dalje.

Možda mi je u privatnom životu bilo potrebno sazrevanje i godine da skupim hrabrost i kažem NE svemu što ne prija mom srcu i duši, a u poslu sam to činila od početka.

Nikad ne radim na projektima koji se ne uklapaju u moju viziju i koje ne osetim srcem. Znam da je izbor posla danas velika privilegija i zahvalna sam na toj privilegiji.

Dešavalo se da u toku saradnje klijenti promene viziju i počnu neku potpuno novu priču, ne ispoštuju dogovore, bila sam hrabra i dosledna sebi, odlazila sam, iako možda nisam imala novca ni za kiriju.

Nisam se plašila da kažem ne nepoštovanju bilo koje vrste, jer oduvek verujem u ono “ kad se jedna vrata zatvore, druga se otvore”.

I život mi je mnogo puta pokazao da nagrađuje hrabre i one koje veruju svom instinktu i srcu.

Divim se ljudima koji su naučili da kažu ne drštvenim normama koje su nam nametnute.

Divim se ljudima koji su završili ozbiljne fakultete, a bave se muzikom i umetnošću, jer su rekli NE nečemu što ih ne ispunjava i izabrali da žive na sunčanoj strani života.

Divim se ženama koje istupe iz brakova u kojima su fizički i psihički maltretirane, jer biraju da kažu DA lepšem i boljem životu u kom vlada ljubav i poštovanje.

Divim se ljudima koji kažu NE na loše prognoze lekara. Koliko je samo moćno reći NE, JA NEMAM RAK, POTPUNO SAM ZDRAV. I okrenuti se pozitivnom životu kakav živi zdrav čovek. Danas, zahvaljujući napretku nauke i tehnike, imamo svedočenja koliko je moć misli jaka.

Biram da kažem NE strahovima, govorim DA veri u život i lepim događajima koji mi slede.

Biram da kažem NE svakome ko mi kaže da ne mogu nešto da uradim, jer sam imala 13 operacija. Govorim DA svakoj iskrenoj želji svoje duše i upuštam se u avanturu zvanu srećan život.

Rado govorim NE lažljivim ljudima neiskrenih namera, još rađe govorim DA ljudima pred kojima ne moram da biram reči. Biram da kažem NE verovanju da žena nije elegantna ako ne nosi štikle, elegancija je nešto što možeš da postigneš i noseći patike i farmerke. Mnogo puta sam uspela i ne odustajem od sopstvenog stila i dobrog osećaja u svojoj koži.

Biram da kažem NE trendovima, govorim DA autentičnosti.

NE poklanjam i neukusnoj hrani u restoranu, vratim je bez stida, jer DA poštujem novac koji zaradim i biram na šta ga trošim.

NE govorim strahu od nemaštine, rado poklanjam i vraća mi se višestruko. Što više stiskamo, to manje imamo. Ljubavi, para, osmeha na licu.

DA govorim pisanju i stavljanju osmeha na lice svima Vama koji čitate i verujete da je sreća stvar izbora.

ŠTA MISLITE?

100 Poena
Upvote Downvote

REIKI – UMETNOST ISCELJENJA

PROBUDI SVOJ PLES