in

TAJNA ŽENE

PIŠE: JASMINKA GRUNČIĆ, POSLOVNI I NLP TRENER

Naše mišljenje najviše formiraju uticaji uvere­nja, a možda i predrasuda po pitanju uloge i mesta žene u društvu. Pod velom neizgovo­renih reči, provlači se uticaj žena na suprot­ni pol. U toku istorije, većina ratova se vodila zbog žena, zar ne?

Pitam se kolika je u stvari moć žene, kada one imaju uticaj da promene okruženje, pa i svet, ma koliko bi to neki želeli drugačije da prikažu.

Mislim da se tu nalazi tajna žene. Njena suptil­nost je njena moć, koja se oseti kroz istanačni ukus, kroz nežnost, emotivnost, osetljivost i prefinjenost. A u isto vreme je jedva primetna i nenametljiva. Njena lepota se ispoljava kroz oštroumnost i bistrost. Spoj ovih vrlina joj daje stabilnost i razboritost da upravlja sobom i si­tuacijom.

S obzirom na to da sam kroz svoju karijeru upoznala lidere žene i muškarce, izbegavam formulaciju „slabiji i jači pol“. Radije koristim „nežan i stasit pol“. Vrlo često se u biznisu po­stavlja pitanje da li su žene slabije, bespomoć­ne u odnosu na muškarce na poziciji lidera. Da li su suze žena znak slabosti ili moći lečenja duše? Da li se osvaja snagom ili srcem?

FOTO: PIXABAY.COM

Dragi muškarci, divni ste. Vaša snaga je ne­nadmašna, ali je tu snagu potrebno obnavljati s vremena na vreme, jer će u protivnom da iz­gori i nestane. I tada, u tim trenucima samoće, kada se povučete u vaše „pećine“, samo jedna suptilna žena ima mapu kako da dođe do va­šeg srca i ima ključ od tih vrata.

Ovaj divan proces najbolje ilustruje Antoan de Sent Egziperi u knjizi “Mali princ”:

„Ti si za mene samo mali dečak sličan stotina­ma hiljda drugih dečaka. I ti mi nisi potreban. A ni ja tebi nisam potrebna. Ja sam za tebe samo lisica slična stotinama hiljda lisica. Ali, ako me pripitomiš, bićemo potrebni jedno drugom. Ti ćeš za mene biti jedini na svetu. Ja ću za tebe biti jedina na svetu…Treba da budeš jako str­pljiv. Prvo ćeš sesti malo dalje od mene, eto tako, na travu. Gledaću te krajičkom oka, a ti nećeš ništa govoriti. Govor je izvor nespora­zuma. Ali, svakoga dana sešćeš malo bliže…“

Otvrdelo i ranjeno srce muškarca može zaleči­ti nenametljivo i pažljivo – samo jedna suptilna žena. Sa nežnošću i ljubavlju, samo žena ima tu moć da oživi energiju feniksa muškarca.

A kakva je sitacija u biznisu kada je žena lider? Nama je potrebno da nas prihvatite, neguje­te, da imamo vašu pažnju kada je potrebno i da nam verujete. Jake smo, iako to ponekad može delovati sasvim suprotno. Imamo moć da same sebe izlečimo, ali samo sa tom sna­gom koju možete da date vi, dragi muškarci.

U našem svetu, sve savršeno funkcioniše. Sve je tačno tako stvoreno kako treba.

Spoj snage i moći daju one vrednosti koje nas podržavaju na putu napretka, razvijaju krea­tivnost, podstiču nove ideje, pojavačavaju mo­tivaciju da učinimo zajedno svet lepšim. Zato budite slobodne da prikažete vašu ženstve­nost, vašu jačinu kroz suptilnost, budite svoje, budite u tome hrabre, jer se u tome nalazi vaša moć.

FOTO: PIXABAY.COM

ŠTA MISLITE?

100 Poena
Upvote Downvote

ŽENA IMPERIJA

INTERVJU SA ‘KAPETANOM ZA KRIZE’ MILANOM KRAJNCOM