in

NEGA TELA TOKOM LETA

PIŠE: MIA MEDAKOVIĆ
INTERVJU: IOANNA BATSIALOU
FOTOGRAFIJE: IOANNA REGEN KLINIKA

DOČEKAJTE LETO ZDRAVI, SVEŽI, ZADOVOLJNI SVOJIM IZGLEDOM. BRINITE O SVOJOJ KOŽI NA NAJBOLJI NAČIN. SPECIJALISTA ESTETSKE I ANTI-AGING MEDICINE PROF. DR IOANNA BATSIALOU ĆE NAM DATI SAVETE KAKO DA TOKOM LETNJIH MESECI ZAŠTITIMO KOŽU OD SUNCA I BUDEMO ZADOVOLJNI SOBOM.

PROF. DR IOANNA BATSIALOU JE DIREKTORKA I VLASNICA KLINKE IOANNA REGEN U BEOGRADU, JEDINE USTANOVE KOJA PRUŽA JEDINSTVENI HOLISTIČKI PRISTUP U OBLASTI REGENERATIVNE, ESTETSKE I ANTI-AGING MEDICINE U REGIONU.

KAKO UŽIVATI BEZBEDNO NA SUNCU?

Obavezan je zaštitni faktor preko dana, konstantna hidratacija organizma i korišćenje najvećeg zaštitnog faktora kako bismo sprečili jake uticaje UVA i UVB zračenja sunca na kožu. Što se tiče ishrane, ona mora biti light – lagana (sveže voće i povrće). Kožu treba štititi i negovati dok ste na suncu, a i nakon sunčanja kremama koje umiruju i hidriraju kožu, vraćajući joj elastičnost. Preporučujem takođe da se pije kolagen buster, kao i da se koristi kolagen serum kako bi koža dobila na elastičnosti.

HIDRATACIJA TOKOM LETA

Da biste imali blistavu kožu, potrebno je maksimalno paziti i kombinovati dva rituala neophodna za njenu lepotu: prvi ritual je hidratacija kože iznutra pravilnim unosom hrane i vode. Drugi je pravi izbor hranljive kreme koja će vašu kožu dovesti do najboljeg izgleda. Svim tipovima kože, a naročito suvoj koži je potrebna hranljiva krema za lice.

Bitno je znati da je za prirodnu lepotu važno piti puno vode. Hidratacija započinje ishranom. Potrudite se da pijete dovoljno tečnosti tokom dana. To će biti dobro ne samo za vaše telo – uklanjajući toksine, već i za vašu kožu!

KOJI ZAŠTITNI FAKTOR DANAS MORA DA SE KORISTI NA SUNCU?

Individualno je i zavisi od situacije u kojoj se nalazite. Ako idete na more, u zavisnosti od tipa kože ili ukoliko imate predispoziciju da dobijete fleke od sunca ili pege, koristite hormonsku terapiju ili pijete lekove za štitnu žlezdu, krema bi trebala da bude sa 100% zaštitnim faktorom, a oni koji nemaju ovakvu vrstu problema dovoljno je da koriste i kremu sa zaštitnim faktorom 50.

Veliki je porast melanoma, pa preporučujem zaštitu svima – i deci, muškarcima i ženama.

Pre leta, ukoliko su se pacijenti podvrgli laserima ili nekim procedurama, obavezno je korišćenje krema sa zaštitnim faktorom.

KOJE I KAKVE KREME TOKOM LETA TREBA DA SE KORISTE?

Najidealnija krema je ona koju vam preporuči doktor estetske medicine, a ne da se kupuju komercijalne kreme za široku potrošnju. Uvek preporučujem da pacijent prvo proba kremu u manjim količinama putem testera i ako dobro reaguje da nastavi da je redovno koristi. U Ioanna Regen Klinici imamo skin skener gde svakom pacijentu besplatno može da se skenira koža kako bismo utvrdili njen tip i dali savet koja krema je odgovarajuća.

Kreme se menjaju i koriste shodno godišnjem dobu.Tokom leta koriste se hidratantnije kreme, a tokom zime masnije. Tokom jeseni i proleća neophodno je koristiti kreme sa lakšom konzistencijom.

LETO I SUNCE – PRIJATELJ ILI NEPRIJATELJ? KAKO JAKE SUNČEVE ZRAKE PREOKRENUTI U SAVEZNIKA? DA LI JE DOVOLJNO UNETI VITAMIN D TOKOM ODMORA NA MORU U KRATKOM VREMENSKOM INTERVALU?

To je opet individualno. Idealno bi bilo da pacijenti jedanput ili dva puta rade analize krvi i utvrde realno stanje vitamina D i folne kiseline. Ne znači da nam je unos vitamina D dovoljan ako smo na suncu.

Stalna hidratacija je bitna, kao i unos izotonika. Potrebno je izbegavati alkohol jer proširuje krvne sudove i snižava krvni pritisak. Preporučujem da se pacijent podvrgne masažama i koristi anticelulit kreme i serume.

GDE SE PROIZVODI ZA KOŽU ČUVAJU TOKOM LETA?

I leti i zimi se kreme čuvaju na sobnoj temperaturi i na tamnim mestima. Ukoliko je reč o specijalni kremama, proizvođač će u svakom slučaju propisati uslove za čuvanje proizvoda. Obično se takve kreme čuvaju u frižideru.

KAKO DA ZNAMO DA NAM JE KOŽA ZDRAVA I DA NE PATI?

Koža je zdrava ukoliko nema promena poput perutanja, peckanja, crvenila, ima svoj blistavi izgled. Ako nešto iritira kožu, to je odmah vidljivo, što znači da nije krema koja se koristi nije adekvatna ili je došlo do promene u organizmu, na primer bakterije ešerihija koli, kandida. Koža tada postaje gruba ili se pojavljuju promene kao plikovi, to je znak da koža izbacuje neke toksine.

Koža mora biti mekana, hidrirana i to je čini zdravom.

Preporučujem da pacijenti dolaze na biološke tretmane jednom mesečno. Imamo veliki spektar tretmana koje svako može da priušti sebi. To je nega ili higijena kože. Mi na tom pregledu možemo pacijentu dati testere za prirodne kreme koje proizvodimo. Naše kreme nisu skupe, jako su hranljive i moćne. Kolagen serum je potreban svima, to je proteinski serum i kolagen napitak koji se pije 3-4 meseca. Sve to zajedno će dovesti do poboljšanja stanja vaše kože, kose i noktiju.

KAŽU DA ZDRAVLJE NA USTA ULAZI.

To je tačno i u skladu sa tim promovišem tzv. “sendvič terapiju“. Ideja je da se koža hidrira kroz mezoterapiju, bustere, stimulator kolagena, razne terapije. Ukoliko pacijent ne stiže na terapije, može da koristi kolagen serum i da pije kolagen i minimum dva litre vode i prirodnih sokova i smutija. Potrebno je obavezno koristiti naočare za sunce i šešir za glavu.

KOD ŽENA JE U PRVOM PLANU FOKUS NA LICE.

Ukoliko se žena podvrgne medicinskim tretmanima pre mora poput botoksa, hijalurona, bustera i filera, preporuka je da se sedam dana ne izlaže suncu jer materijali nisu fiksirani na mestu na kojem su aplikovani i neće se lepo vezati. Toplota ne utiče dobro na materijale.

Idealno bi bilo da pacijent pre letovanja dođe na biološki tretman kako bi se koža hidrirala i nahranila, a kada se vrati sa letovanja potrebno je opet hidritati kožu lica i aplikovati busterekojima ja moguće postići izuzetnu i duboku hidrataciju. Svetska preporuka je da se umesto oralne primene suplemenata oni uzimaju kroz infuziju.

KAKO SAČUVATI DOBAR IZGLED NOGU?

S obzirom na to da preko leta dolazi do pojave proširenih krvnih sudova, preporučljivo je raditi limfne drenaže. Postoje dve vrste limfnih drenaža: ručne i aparaturne. Potrebno je piti dosta tečnosti kao što je limunada sa đumbirom. Limfna drenaža je najidealnija, a sjajna terapija koju imamo je refleksoterapija koja se radi na stopalima i ima za cilj da se izbaci višak vode i da dovede do poboljšanja cirkulacije u organizmu.

ŠTA RADITI SA NEGOM KOŽE IZMEĐU LETOVANJA UKOLIKO SE ODE NA MORE DVA PUTA?

Veliki je spektar tretmana koji može da se radi – terapija za uklanjanje celulita – treba nam pauza od mesec dana između dva letovanja kako bismo uradili 5-6 tretmana za uklanjanje celulita i istovremeno može da se radi limfna drenaža i pakovanja za kožu koja bi je hidrirala. Poželjni su tretmani za lice poput derma pena, bustera, mezoterapije. Piling za telo je uvek dobrodošao. I nakon toga kao šlag na tortu dolazi tretman CLEO LED 24k GOLD MASKA. Ova maska ciljano deluje na kožu koristeći određenu talasnu dužinu svetlosti u boji i prodire u kožu na različite dubine. Koristeći ukupno 228 crvenih i bliskih infracrvenih LED svetala, kombinacija ove dve talasne dužine dovodi do: poboljšanja cirkulacije, proizvodnje kolagena za smanjenje i prevenciju bora, ujednačenja tona kože, umirenja upalnih procesa kože.

Kada završite sa svojim letovanjem, preporučujem da zajedno uradimo plan i program šta je neophodno kako biste poboljšali hidrataciju i sjaj kože i koje kreme da koristite. Terapije za telo i lice su must! Na taj način spremni dočekujemo zimu i tada nije potrebno raditi veliki broj tretmana, već jednom mesečno u cilju održavanja.

ŠTA MISLITE?

100 Poena
Upvote Downvote

PRE NEGO ŠTO JE DOŠAO LAKI

PRIČE SA GALIOLE