JUST PABLO KENDI I ARAPSKE PARE

PIŠE: MIA MEDAKOVIĆ-TOPALOVIĆ
INTERVJU: MILAN SISOJEVIĆ KENDI

FOTOGRAFIJE: MARKO OBRADOVIĆ EDGE

MILAN SISOJEVIĆ, MUZIČAR POZNAT I POD UMETNIČKIM IMENIMA KENDI, PABLO KE­NEDI I CANTWAIT, U HIP-HOPU JE OD 2006. GODINE. U NJEGOVIM PESMAMA AKCENAT JE NA LIRICI, METAFORAMA, IGRI REČIMA, BRZOM FLOU, A SVE TO UPAKOVANO JE U SVEŽ MELODIČAN ZVUK. OD NASTUPA ŠI­ROM EX YU PROSTORA, IZDVAJAJU SE HIP-HOP FESTIVAL „SVI KAO JEDAN“, KAO I EXIT 2016 KAD JE BIO PREDGRUPA WIZ KHALI­FE. GOSTOVANJE U EMISIJI 24 MINUTA KOD ZORANA KESIĆA SA PESMOM “ARAPSKE PARE” NAJGLEDANIJI JE KLIP NA TOM YT KANALU, A SPOT IMA VIŠE OD 18 MILIONA PREGLEDA. POSLEDNJI ALBUM 2019. GODI­NE OBJAVLJUJE POD ALIJASOM PABLO KE­NEDI, KOJI IMA PREKO 2 MILIONA PREGLE­DA U PRVE DVE NEDELJE, BEZ SNIMLJENOG SPOTA.

ZAVRŠIO JE SREDNJU ŠKOLU “TEHNOART”, SMER DI­ZAJN NAKITA, A SA FAKULTETOM DOBIJA ZVANJE DI­ZAJNERA ENTERIJERA. PRIVATNO, OSIM REPA, SLUŠA SOULTRAP, R’N’B I STARE KLASIKE. U SLOBODNO VRE­ME PUTUJE I UPOZNAJE RAZLIČITE KULTURE.

NA SVOM YT KANALU “DOBAR VAJB” VODI EMISIJU “TRALALA”, GDE DOVODI TALENTOVANE LJUDE KOJI PEVAJU IZMENJENE KARAOKE.

KAD SE REP OPET VRATIO NA SRPSKU MUZIČKU SCE­NU?

Rep je sve vreme prisutan, ali ako pričamo o pojavljivanju u medijima, rep u Srbiji postaje ko­mercijalan tek u ovoj deceniji.

PESMA „ARAPSKE PARE“ TE JE LANSIRALA U ORBI­TU. KAKO SI DOŠAO NA IDEJU DA GOVORIŠ-PEVAŠ O TOME?

Ponesen događajima u državi, koja je sama po sebi parodija, rešio sam da dodam još malo sa­tire, da ljude nasmejem, a njih da čačnem.

GDE STE SNIMALI SPOT?

Deo spota sniman je u Egiptu, a drugi deo na Savamali aka Beogradu na vodi.

SPOT JE NA YT KANALU POGLEDALO OKO 18 MILIONA LJUDI. DA LI OVA BROJKA LASKA?

Ta numera nije ogledalo moje muzike, iako me ljudi prepoznaju po njoj. Moje pesme ne sadrže ovakav melos i često imaju ozbiljnu tematiku. Sa te strane mi je žao što me identifikuju po njoj, sa druge strane to je ogroman boost, koji je kasnije naterao slušaoce da čuju ostatak mog opusa, tako da joj hvala.

DA LI NA PUTOVANJIMA ČESTO SNIMAŠ SPOTOVE?

Skoro uvek, sigurno sam snimao u preko 10 ze­malja.

KADA TI SE RASPLAMSAVA USPAVANA ENERGIJA – NA PUTOVANJIMA ILI DOK SNIMAŠ I PEVAŠ?

Svima se energija i vibracija podižu kada rade ono što vole, a ja volim sve od navedenog.

PRED KOJOM PUBLIKOM NAJVIŠE VOLIŠ DA IMAŠ KONCERT?

Pred festivalskom. Posebna energija, često na otvorenom prostoru, po lepom vremenu, pa bude i više ljudi. Mnogo je zahvalnije nego u klubu.

ŠTA TE OČEKUJE S JESENI? U KATMANDUU SI SNI­MAO DELIĆ NEKOG SPOTA. ZA KOJU PESMU?

Pesma se zove “Himalaji” i snimljena je 2015. godine, ali nikad nije objavljena. U tom trenutku nisam ni sanjao da ću biti nadomak Himalaja, pa sam odlučio da je oživim, čim sam saznao da putujem za Nepal.

[social_share show_share_icon="yes"]