in

„BUDI I TI DEO NADE“

PIŠE: PR TIM

Program „Muzika nade“, namenjen deci iz margin­alizovanih grupa, otpočeo je donatorsku kampan­ju „Budi i ti deo nade“ za potrebe daljeg razvoja muzičkog centra u OŠ „Branko Pešić“. Budući da u Srbiji svako deseto dete živi u dubokom si­romaštvu, što znači da čak 120.000 dece živi is­pod linije siromaštva, mnoga od njih se suočavaju s rizikom da ispadnu iz sistema i završe na ulici, bez obrazovanja i perspektive. Program ima za cilj da kroz muziku, najhumanijim najlepšim načinom komunikacije, poveže decu iz socijalno ugroženih porodica i decu u rasejanju sa njihovim vršnjaci­ma iz redovnog školskog i muzičkog obrazovanja, i vrati njima i njihovim porodicama veru u ljubav, poštovanje, redovno školovanje, jednakost – veru u život.

Pozivaju se građani, preduzeća i institucije da, u skladu sa svojim mogućnostima, pomognu redov­no i kvalitetno muzičko obrazovanje učenika koji, negujući svoj talenat, ostaju u sistemu obrazovan­ja i, uz pomoć svih nas, dobijaju šansu za bolju budućnost.

Kampanja se realizuje uz podršku uglednih domaćih umetnika, koji sarađuju sa decom iz pro­grama „Muzika nade“, kao što su Nela Mihajlović, Dragan Mićanović, Bojana Stefanović, Miona Mar­ković, Marčelo, Suzana Lukić i DJ Lea Davogić.

Bojana Stefanović, glumica, povodom učešća u donatorskoj kampanji „Budi i ti deo nade“ je izjavi­la: „S puno ljubavi sam se pridružila kampanji, sva deca zaslužuju da im se pruži šansa da svoj dar mogu da razvijaju i da cvetaju zajedno sa njim. Muzika je neodvojivi deo našeg života, neophodno je omogućiti jednake šanse svakom detetu da kroz muziku oplemenjuje svoj život.“ Pored mnogih us­peha i koncerata, deca iz programa „Muzika nade“ imaju priliku da učestvuju u izvođenju predstave „Deca“ u Narodnom pozorištu. Ova predstava, zasnovana na stihovima istoimenog romana Milene Marković, pruža ne samo izazov, već i prili­ku za decu da pokažu svoj talenat na velikoj sceni.

Do sada je kroz program prošlo više od 2.500 dece u jedanaest gradova Srbije. Rezultati zajedničkog učenja, uživanja u muzici, uz podršku i pomoć po­rodicama ove dece, su ono što nas pokreće da ne stanemo, a zajednički koncerti i kampovi, u kojima su uživali sa vršnjacima iz muzičkih škola, vraća­ju nadu u društvo empatije i zajedništva, ljubavi i podrške, kakvo možemo da budemo“, ističe Đurđa Papazoglu, izvršna i umetnička direktorka pro­grama.

Po ugledu i u saradnji sa veoma cenjenim svetskim, El Sistema, programom, u Srbiji je 2014. godine organizacija Music Art Project (MAP) pokrenula program “Muzika nade”. Ovaj program je namen­jen deci, pogotovo onoj iz marginalizovanih grupa, sa željom da kroz muziku otkriju bolji svet, uživa­jući u njoj i učeći uz nju.

Citat za fotografiju devojčice na zidu sa grafitima –

“Moj brat Aleksandar i ja se brzo posvađamo i pomirimo, jer ne prođe ni jedan sat i nas dvoje se smejemo i uživamo u muzici. Muzika je delovala na mene, bila sam tiha i sve držala u sebi, a sada znam da se otvorim.”, Valentina Trajković, perku­sionistkinja Muzike nade i učesnica u predstavi “Deca”.

Više informacija o načinima donacije pročitajte na:

www.musicartpro.rs/budi-i-ti-deo-nade

Teaser – Budi i ti deo nade – YouTube

Budi i ti deo nade! Doniraj! Pruži šansu svakom detetu! – YouTube

ŠTA MISLITE?

100 Poena
Upvote Downvote

DISCOVERING YOUR PATH IN YOGA: UNITING 100 PATHS, ONE GOAL

MOJ ZNAK PORED PUTA – ORIŠA