in

MIRIS ORIJENTA

PIŠE: ANIMA MUNDI

Danas je opet izašlo sunce i na istoku i na zapadu. Mešaju se mirisi svetova u meni. Neke sam obišla, neki čekaju da ih obiđem, ali ih instinktivno prepoznajem. U ovom majskom broju RYL predstavljamo vam Orijent.

Orijent je izraz koji dolazi od latinske reči ‘oriens’ koja znači istok, a koristi se za opisivanje istočnog sveta, odnosno kultura i zemalja azijskog kontinenta. Pod tim se može podrazumevati Bliski Istok ili Daleki Istok, odnosno Azija u celini. Na istoku nisam nikada bila. Ali me vuče njihova filozofija, medicina, religija, način i odnos prema životu, privlači me upravo to drugačije, život u momentu, svesnost trenutka, dualizam, zen, budizam etc. Ono što primenjujem su reiki, meditacija, akupunktura, joga, obožavam sushi, thai food, kinesku hranu, uređujem zen baštu. Ništa mi nije strano. Osetim tu šarenolikost svetova, istančanost duha i lepotu istoka koja je u meni.

Majski broj miriše na japanski trešnjin cvet, na wellness na Baliju, borilačke veštine u Kini, na elegantnost kimona, na mudrost Indije, sunce iznad pustinje. Jin i jang, balans, duhovnost, udah, izdah, bonsai – samo su neke od ključnih reči koje su upotrebili naši saradnici bojeći stranice RYL i prenoseći nam svoja iskustva i lepote Orijenta.

Težimo balansu duha i tela. Stabilnosti koja nas vodi ka budućnosti. Negujte svoj um, budite budni, težite istini i svojoj pravoj prirodi.

Postoji indijska poslovica ili aksiom koji kaže da je svako od nas kuća sa četiri zida – fizičkim, mentalnim, emocionalnim i duhovnim. Većina nas teži da većinu vremena živi samo u jednoj od soba, ali ako ne uđemo u svaku sobu, svakog dana, makar da bismo je provetrili, nismo kompletna osoba.

Budite kompletna osoba, bavite se sobom, izaberite život koji želite da živite, ako ga ne možete izabrati, vi ga stvorite.

Prema jednoj legendi, Japan je stvoren Božijim osmehom.

ŠTA MISLITE?

100 Poena
Upvote Downvote

QUIZ: What Kind Of Cook Are You?

IZMEĐU SENKE I SUNCA