PIŠE: KARMEN JERKOVIĆ YUCEL
FOTOGRAFIJA: IZ PRIVATNE ARHIVE
NASLOVNA FOTOGRAFIJA: PIXABAY.COM

Koliko ste puta poželjeli da ste netko drugi? Ili da možete nestati iz svog života i ostaviti sve iza sebe? Vjerujem da nema osobe koja nije prolazila, ili prolazi sada, kroz to.

Zapravo, svi imamo mogućnost koju ima računalo – delete i restart.

Svi možemo izbrisati pogrešne programe i svi možemo imati sasvim novi početak.

Meni se to dogodilo korištenjem Ho’oponopona. Ho’oponopono je drevna havajska umjetnost rješavanja problema.

Ne, nismo mi ti koji rješavamo probleme. Cijeli život ih “rješavamo” i gdje smo sad? Gdje nas je to dovelo? Naš um nije taj koji rješava probleme, on se samo trudi, a zapravo komplicira i ide jedan korak naprijed, a dva nazad.

Postoji nešto što je veće od nas. Ja to zovem Bog, netko će možda nazvati višom sviješću, netko Univerzumom… kako god. Dopustite da ja i u ovom tekstu pričam o Bogu.

Mi ne znamo širu sliku. Ne znamo gdje su stvarni uzroci naših problema. Znate li da u svakoj SEKUNDI naša podsvijest primi 11 milijuna djelića informacija, a naš svjesni dio tek 10-15. Ne milijuna, 10-15 jedinica. I kad svojom sviješću pokušavamo nešto, radimo s vrlo ograničenim informacijama, i naša rješenja su najčešće također ograničena. Tako se vrtimo u krug.

Korištenjem Ho‘oponopona, mi samo dajemo svoju suglasnost Bogu da On rješava umjesto nas. Razmislite – želite li da i dalje vi rješavate svoje probleme, ili da vam ih rješava Bog? Ja tu dileme nisam imala.

Što je potrebno?

Najprije, shvatimo onaj gore dio gdje smo pričali o tome koliko toga primi naša svijest, a koliko naša podsvijest. Vidite koliko je skladište podataka, programa, sjećanja, ta naša podsvijest, a znamo da je podsvijest ta koja je glavna. Znači, postoji u nama more programa, a nisu svi ugodni. Nadalje, znate li da više od 90% programa nasljeđujemo od predaka? Donosimo iz prošlih života… i nemamo pojma da su tu, dok se ne pojave.

E, kad se pojave, primjenjujemo Ho‘oponopono:

  1. Preuzimanje 100% odgovornosti. Kad se nešto loše dogodi, samo podsjetimo sebe da je ta situacija već u nama kao program. Da to ne postoji u nama, ne bi nam se dogodilo. Važna napomena: Odgovornost NIJE krivica! Znači, samo se podsjetimo da smo dobili priliku očistiti te programe, kako se više ne bi pojavljivali.
  2. Stalno čišćenje. Vrlo jednostavno – stalno ponavljajte u sebi (može i naglas, isti je učinak) hvala hvala hvala… ili volim te, volim te, volim te… Nije baš lako u početku, ali se podsjećamo na to i postaje sve lakše.
  3. Nemojte imati očekivanja kad i kako će se nešto riješiti – prepustite to Bogu. Mi smo nestrpljivi i htjeli bismo sve odmah i sad. Imajmo povjerenja. Kad Bog rješava stvari, tada je sve ono što se događa nama u savršenoj interakciji s onim što se događa i drugima. Ne želimo da se nešto riješi nama, a da to ikome naškodi na bilo koji način. Opustite se. Imajte povjerenja.

I počnite pratititi. Pratite kako se mijenjaju situacije oko vas – ne nužno one s kojima čistite. Možda neke stote. Ne, nije slučajno. To je HO.

Ako budete bili dovoljno posvećeni, malo po malo, cijeli vaš život će doživjeti reset.

Nije potrebno patiti u životu. Imate način kako to možete zaustaviti, i živjeti život u kojem vam je srce u miru, a duša u radosti.

Što se meni promijenilo u ove 4 i po godine koliko čistim? Sasvim se povukla bolest oka radi koje sam trebala transplataciju rožnice, medicina to ne može izliječiti. Udala sam se za vrlo, vrlo posebnog muškarca – do danas se još niti jednom nismo posvađali, doslovno niti jednom. Poklonjen mi je auto. Dobili smo elitni stan, iako nam stan nije trebao, imali smo ga. Članovi obitelji su ili ozdravili, ili su u procesu ozdravljenja od teških bolesti. Ne postoji ništa što sam poželjela, ili trebala, a da nisam u mogućnosti to dobiti, kupiti, ostvariti. Dobila sam pravo bogatstvo u ljudima koje sam upoznala, neke smatram Prijateljima, sasvim sigurna da je to za cijeli život. Otvoraju su mi se vrata na koja sama nikad ne bih pokucala, i ispostavlja se uvijek, nepogrešivo, da je to za mene odlična stvar. I možda zvuči namanje atraktivno, ali meni je neprocjenjivo – imam mir, a to od srca želim i svima vama. Mir izvan svakog poimanja.

Hvala hvala hvala

ŠTA MISLITE?

100 Poena
Upvote Downvote

MADRID – ŠPANIJA

RESTARTUJTE SVOJ UM